Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


El Camino - 0. : Kiutazás 1. nap

Május 29. vasárnap: Indulás!

 

Eljött az indulás pillanata. 

Párizsba a 6.45 - ös Ryanair géppel utaztam, társaimmal, a blogerrel és a harmadik hölggyel a reptéren beszéltünk meg találkozót. Alvás nélkül indultam, nagyon korán találkoztunk, nem akartam lekésni a gépet, inkább le sem feküdtem. Majd este, a TGV - n...

A reptéren meglepően sokan voltak. A szokásos várakozás és ellenőrzés, üldögélés majd becsekkolás után végre araszolhattunk a gépünkhöz. Egy fiatal, nagyon kedves lány sodródott mellém, aki borzasztóan vékony volt, méreteihez képest nagy hátizsákkal. Ő is a camino - ra indult, és több magyarról is tudott, aki most szintén ezzel a géppel ment. Fogalmam sem volt, kik lehetnek, mert az utasok közül sokan vittünk hátizsákot, de az jutott eszembe, az úton majd úgyis találkozunk. Mellénk lépett még egy magyar lány, gyorsan kezet fogtunk, váltottunk pár szót, majd elszakadtunk, mivel a tömeg egyik fele a gép elején, a másik a végén szállt be.

Szeretek repülni, de a felszállás után hamar unalmassá válik. Mivel le sem feküdtem, a gépen akartam kicsit szenderegni, de egy kislány ült mellettem, és végig rugdosott, ahogy mocorgott és forgolódott, alvásra esélyem sem volt. Kicsit beszélgettem az anyukájával, majd olvasgattam az útikönyvem, végül leszálltunk a Beauvais reptéren. Jól felment a transzfer ára, mióta ott jártam, már 17 € Párizsba. 

Mikor beértünk a városba, egy kisebb baleset miatt összemordultunk a bloggerrel, és hamar kiderült, nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon. Erre már korábban is mutattak jelek, de átléptem rajtuk, most viszont világossá vált, ég és föld vagyunk. Hiába próbálkoztunk mind a ketten később is, már akkor tudtam, nem tudok azonosulni a stílusával, ő meg nagyon nem képes értelmezni az enyém. Van ez így... Azért persze nem lett "örihari", csak épp a hangulat, ami kezdett kialakulni, ránk nyomta a bélyegét.

Elindultunk gyalog, egyrészt, hogy a jegypénzt is megspóroljuk, másrészt kis bemelegítésnek is jól jött, harmadrészt, ha már Párizs, némi látnivaló is legyen, ha már... Diadalív, Eiffel, Notre Dame, Chapelle... régi emlékeim bukkantak fel. Készült néhány fotó Sanchiról is, aki nagyon csúnyán nézett rám, amikor kipecáztam a kistáskámból - teljesen a teste köré tekeredett a fülhallgatóm.

 

Beültünk egy Mekibe kávézni és croissant enni, mindkettő finom volt, de azért ettem már jobbat is. Sajnos az otthon meg sem fordult a fejemben, hogy nem lesz minden nyitva, így a vacsiról, egy jó pékségről lemaradtam. Az idő elég borús volt, ködös, párás, szemerkélt is az eső, de azért összességében nem volt rossz tőle a hangulatunk. 

A rakparton lesétáltunk majdnem a pályaudvarig, ittunk egy közepes gépi kávét, fotózgattunk, beszélgettünk, majd a pályaudvaron letáboroztunk. Sok idő maradt még indulásig, elmentem vacsit vadászni, de esni kezdett, és nem is nagyon volt nyitva semmi. Csak egy zöldségest találtam, de nem tetszett nála semmi, így visszamentem a pályaudvarra. Azért kipróbáltam egy vicces újfajta ételautomatát, vettem egy pici zacskó chipset, és a lányoknak valami goffriszerűt, Bloggerina írt valamit bőszen, nem érdekelte, Erika viszont nevetve megköszönte, és közölte, ezzel embert lehet ölni. A süti nem járt le, de kő keményen csücsült az automatában. Köszi, Párizs!

Kicsit éhesen, de elvoltam, és végül felszállhattunk a vonatra. Bevallom, a TGV nagy csalódás volt, az esti, pontosabban éjszakai járat egy szimpla gyorsvonat. Eléggé kényelmetlen volt, és meglepett, indulás után hamar visszavették a fűtést. Közben leült mellém egy srác, és hamar elaludt, én meg fáztam és nem bírtam aludni, pedig hulla fáradt voltam. Egy ideig próbáltam kikandikálni a függöny mögül, de vaksötét volt odakint. Vártam kicsit, majd extra halkan igyekeztem felállni, hogy némi plusz ruhát szedjek elő takarónak, de a srác mocorgott, és nem volt szívem felkelteni. Nem fagytam meg, természetesen, de azért zavart a hűvös. Amennyire tudtam, összekucorodtam, és végül én is elaludtam.

 

20160529_055649--648-x-486-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

20160529_112101--648-x-486-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

20160529_sanch.jpg

20160529_132757--486-x-648-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160529_171133--486-x-648-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160529_172630--648-x-486-.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

20160529_121256--648-x-486-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

20160529_185734--648-x-486-.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.