Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos holmik

Ide gyűjtöm azokat a dolgokat, amiket hasznosnak tartok az útra vinni, de nem kerültek be az általam cipelt dolgok közé - mert nem volt már időm beszerezni, nem volt rá keret, vagy eszembe sem jutott, csak az út alatt éreztem hiányát.

 

Zenelejátszó: elvoltam nélküle, de néha lehet, hogy jól jött volna. Igazából azokban a pillanatokban gondoltam rá, amikor menetelés közben heves fájdalmaim voltak, lehet, hogy sikerrel elterelte volna a figyelmem. Viszont, ez egyben a hátránya is szerintem, ha az ember belebambul, és kizáródik a külvilág, figyelmetlenné válhatunk, vagy ha utánunk kiabálnak, esetleg nem halljuk meg. Ne sirassuk, ha otthon marad, de a mai minikütyük súlya szinte elhanyagolható, belefér a "kényeztető", azaz "luxus" csomagba.

Power Bank: néha jól jött volna, amikor merülő mobillal fotóztam, vagy sokan vártunk egy konnektorra, esetleg épp kitúrtak onnan. Mégsem hiányzott különösebben, az aksit be lehet osztani, a konnektort lehet figyelni, és a szabadra lecsapni.

Kompressziós zokni: sima túrazoknit vittem magammal, 3 párat, és a délutánokra-estékre egy kényelmes pamutot. Mondanom sem kell, ahogy nekivágtam az első napon a hegynek, jöttek a gondok. A kezemen vettem észre nagyon hamar a dagadást, és este már a lábam is szépen felpuffadt.

Az oka sok lehet: sófogyasztás nem kellő mértéke, kézlógatás (ez nálam a túrabot miatt kiesett), a hirtelen terhelés, a magasságkülönbség, stb. 

Nyilván visszatekintve nem lehet eldönteni, vajon számított volna-e, ha eleve kompressziós túrazoknit viselek? Az viszont biztos, hogy a következő túrámon eleve ezekre gondolok először.

Cipőtisztító rongy: erre otthon senki nem gondol (én sem), de legközelebb vinnék egyet. Bőven elég egy kis pihekönnyű darab, ami elég masszív, ellenben pillanatok alatt szárad.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.