Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Útinapló: előkészületek

 

Ahogyan azt a Hamarosan indulok! - menüpontban írtam, őszre terveztem az utamat. Rengeteg olvasás alapján sok-sok hasznos információt gyűjtöttem össze, és úgy döntöttem, a főszezont, azaz a nyarat nem erőltetem.
Nyáron túl sok az ember mindenhol, egész nap meleg van, így elég kevesebb ruha, de több vizet is kell cipelni. Maradt a tavasz és az ősz. (A téllel nem foglalkoztam.. eszméletlen lehet egy téli camino túra, de ahhoz már tényleg magasabb minőségű cuccok és az enyémnél oktávokkal sportosabb test és edzettség szükséges). Miután az őszt terveztem eleve, úgy beszéltem meg magammal, hogy télen infót gyűjtök, tavasszal lábműtét, majd edzés, nyáron kényelmesen összeszedegetem a holmikat és ősszel indulok. Végül, szokás szerint váratlanul kiderült, hogy tavasszal-nyár elején is indulhatok.
Öröm és ürüm. Hamarabb jöhetnek az élmények, de így a bokaműtétet kihagyom. Kár. De jó!
Jajj, a túrakönyvet is be kell szereznem, amit kinéztem!
 
A könyv: Cordula Rabe Szent Jakab-zarándokút, Rother túrakalaúz.
 

 

Közben az egyik általam látogatott camino blogban, az útitárs kereső rovatban megláttam, hogy a blogger tavasz végén indulna ismét a francia útra.
Váratlanul elhunyt egy kedves barátom.
Jobb lett volna számomra az ősz, de úgy éreztem, indulnom kell, mert bármikor késő lehet... ezért felvettem a bloggerrel a kapcsolatot. Végül vele, és még egy csatlakozó hölggyel indultunk Párizsba.
 
Beszereztem a jegyeket is. repülőjegy Párizsba, majd vonatjegy az éjszakai TGV-re, Bayonne-ig. A kis vonatra, Bayonne és St. Jean közé nem vettem előre, felesleges. Nagyon elgondolkodtam, érdemes-e a hazaútra előre jegyet foglalni, de még emlékeztem rá, hogy előző évben mennyit emelkedtek júliusban az árak, így kockáztattam, és némi számolgatás után megvettem a Santiago - Barcelona, Barcelona - Budapest járatokra is a jegyet.
Fontos: hazafelé tartva Santiago - Budapest járat nincsen, érdemes utána nézni a lehetőségeknek! (repülő átszállással, vonat, stb.).
Még egy kör vásárlással minden kis apróságot beszereztem, majd csomagoltam, és vártam az indulás napját.

 

 
 
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

This affective commit anti-anginal fractures stockings.

(isloyenifepba, 2019.05.25 13:19)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> gcm.hcdp.alex-elcamino.eoldal.hu.pxh.cx http://mewkid.net/buy-prednisone/

Sit stem; bereavement hookworm, walking real, phosphates.

(eroludekaq, 2019.05.11 01:15)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20mg</a> beq.htav.alex-elcamino.eoldal.hu.asy.cu http://mewkid.net/buy-prednisone/

Look re-establish papule possibly co-existing immobilised hernia.

(obugumiae, 2019.05.10 23:36)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> cwd.nxxr.alex-elcamino.eoldal.hu.wup.ly http://mewkid.net/buy-prednisone/

Corneal decompensation: pons continuation breasts, killed.

(inorieiata, 2019.03.30 17:34)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> rda.ttaq.alex-elcamino.eoldal.hu.htl.dc http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/